tirsdag 9. november 2010

Videoleie på Facebook

Headweb melder at de åpner verdens første digitale videoleiebutikk på Facebook. 

HOT TUB TIME MACHINE med blant andre John Cussack.



Streame film via Facebook? For 39 kroner døgnet? Høres ut som en rar idé, men om det fungerer;

Tenk etter: hva skal til for å oppsøke en lovlig tjeneste for streaming av videofilm på nett? En del! Men hva skal til for at du skal innom Facebook og kikke litt rundt? En god del mindre.

11 millioner

Det er der Headwebs tanke slår til, selv om det er svært begrenset hva de kan tilby av utvalg gjennom Facebook sammenlignet med www.headweb.com.

- Dette er en milepæl for oss og filmbransjen. Vi gir nå 11 millioner nordiske Facebook-brukere tilgang til toppfilmer der de er aktive til daglig, uttaler administrerende direktør Peter Alvarsson i en pressemelding om Facebook-lanseringen.

Én film

Med seg på laget har Headweb fått en av Nordens største kinofilm- og videodistributører, SF, slik at Headweb kan lansere Hot Tub Time Machine som premierefilm på sin Facebook-kino.

- Facebook-brukere elsker film, og vi tror at å tilby våre titler gjennom Facebook, hvor brukerne tilbringer mye tid, vil tiltrekke nytt publikum til lovlige filmtjenester som Headweb, uttaler Martin Brandtler, direktør i SF i Sverige.

«Klikkefilm»

Headweb minner om hvor mye enklere Facebook er som utleiekanal for slik filmstreaming, ofte kalt «video on demand», forkortet «VOD», av Norsk Sprakrad kalt «klikkefilm». Faktisk kan det virke som at Språkrådet endelig får rett i sitt valg av nyord.

- Med Headwebs Facebook-applikasjon kan brukerne enkelt se trailere og leie filmer. Det trengs ingen installasjon, verken på PC-en eller på Facebook-kontoen. Betaling gjøres enkelt via SMS eller en forhåndsbetalt Headweb-konto, forklarer Headweb.

Prisen for en leieperiode på 24 timer er oppgitt til 39 kroner. Hot Tub Time Macine er eneste film i hyllene på Headwebs Facebook-kino, og de opplyser ikke hvor lenge den vil stå der, eller hva den byttes ut med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar