fredag 26. november 2010

Koret på Botsen & Henning Kvitnes - Bortkomne julestjerner

FOLK-COUNTRY
JULEPLATE
Plateselskap: Kirkelig Kulturverksted
Fysisk distribusjon: Musikkoperatørene
Digital distribusjon: Phonofile

Koret på Botsen & Henning Kvitnes

Kor: René Gediga, Erik Adam Aas, Jan ERik Hansen, Stein Jakobsen, Rune Erland, Jon-Are Rødvik, Torbjørn Rodal (lærer) og Åsmund Kleivenes (lærer)
Dirigent: Charlotte Fongen

Henning Kvitnes (sang, kassegitar)
Larry Campbell (gitarer, pedal steel, mandolin, banjo, fiolin)
Bebe Risenfors (tangenter, treblås, vaskebrett)
Brady Blade (trommer, perk)
Jørun Bøgeberg (bass)

Studio: Øra Studio, Trondheim, Oslo Fengsel (Martin Abrahamsen)
Produsent: Erik Hillestad

Bortkomne julestjerner 

Henning Kvitnes har laget juleplate i fengsel i Oslo. «Koret på Botsen» oppstod som en realitysåpe i beste sendetid på TV Norge i 2007. Kvitnes har den autoritet som skal til for å bære dette, og operasangerinne Charlotte Fongens direksjon har gjort fengselskoret habilt. 

Kjente julesanger har fått countryislett. Det er også hentet julesanger fra country, både Woody Guthries «Peace Call» og Michael Head og Margaret Roses «Veien som går inn til Betlehem». Sistnevnte ble gjendiktet av Ingvar Hovland til Rita Eriksen og Frelsesarmeens juleplate i fjor. Her er en ny gjendikting, men den er kreditert Hovland. 

Deler av denne innspillingen er friske pust i juleplatebunken, men andre tolkninger føles påtrengende - noen julesanger vil bare ikke samarbeide, ei heller her. Derfor føles det feil å trille både terninger og gnuer over slike meningsfylte juleplater, skalaen sitter både skjevt og trangt. Bortkomne julestjerner skiller seg ut, hvilket skulle være pluss nok i seg selv. 

Det er så jeg må understreke - (er redd dette kommer til å bli en gjenganger i mine anmeldelser, men en som nevnes må) - det er så mye bra musikk, at det er dumt å sløse bort store deler av den ellers trange karakterskalaen på dårlig musikk, så bra-skalaen begynner på tre.

Anmeldt:
VG (5/6)

Metacritic:  70,0%
4,50

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar