tirsdag 9. november 2010

VG-lista Album: Firedobbelt norsk

Madcon klarte ikke å dytte Vamp ned fra toppen av albumlista, men legger seg hakk i hæl som en av fire norske i toppen. Halvparten av lista er norsk.

2. plass
(Cosmos/CMG)
Vamp I full symfoni II ble en lei nøtt for Madcon i første omgang. Vamp beholder førsteplassen på VG-lista en uke til, men får kraftig konkurranse fra Bjørn Eidsvåg neste uke. Andreplass er imidlertid personlig rekord for Madcon på albumlista. Henning Kvitnes For sånne som oss og Odd Nordstoga November følger på de neste to plassene, og har dermed nok en gang byttet plass innbyrdes. 

5. plass
(Mercury/Universal Music)
Uke etter uke har det kommet rundt ti nykommere inn på albumlista. Denne uken var det bare to som klarte brasene, og Bon Jovis ultimate størstse slagere-samling går likegodt rett til topps - på unorsk-lista. Til sammen holdt det til femteplass, som allerede gjør Greatest Hits til Bon Jovis femte beste album på norske lister sammen med One Wild Night fra 2001. Det er også bandets beste plassering siden juni 2001. Det har bare toppet lista med Slippery When Wet i 1987. Fjorårets The Circle gikk ikke høyere enn 14. plass i løpet av sine beskjedne tre uker på lista.

12. plass
(daWorks Records/Musikkoperatørene)
Det er et stykke fra sisteplass i Eurovision Song Contest 2004 i Istanbul til ei plate med Alf Prøysen-viser. Førstnevnte ga en ensom uke på 20. plass på singlelista den gangen. Albumet Prøysen klatret nå fra 30 til 12. plass på albumlista denne uke. Det er imidlertid ikke lett å finne anmeldelser av denne plata. VG og Dagbladet har hoppet glatt over den. Oppland Arbeiderblad har gitt albumet en femmer, mens Fædrelandsvennen i Kristiansand har trillet terningen til fire.

19. plass
(Trine Rein/daWorks Records/Musikkoperatørene)
Bare to nykommere blant de 40 har tydeligvis gitt flere norske platekjøpere grunn til å sjekke ut - og kjøpe seg - enkelte av høstens tidligere nyheter. Hele syv av dem gjør comeback på lista, hvorav fire norske. Høyest finner vi Trine Rein, som var innom i to uker for en måned siden, men langt fra så høyt som denne 19. plassen. Blant de andre finner vi Celine Jentekveld på 27. plass og Guren Hagen Alle de beste på 33, begge fra det uavhengige plateselskapet MBN.

28. plass
(Universal Music)
Didrik Solli-Tangen har fått mye pepper for både plata si, oppførsel og tilstedeværelse i medier, og sist for valg av manager. Mange vil ta listedebuten på 28. plass til inntekt for de påpekte svakhetene. Vi skal imidlertid huske på at vi har et rart platemarked for tiden:

Platebutikkene er blitt færre. Grossister har bidratt til økt satsing på plater hos dagligvarehandel, kiosker, elektronikkbutikker og bensinstasjoner, men grossistene har selv fått store problemer, og flere av dem har gått konkurs.

Didrik Solli-Tangen og Tone Damli er typiske artister som skal gjøre hovedtyngden av salget «på rack», og det er ikke så mye av det som rapporteres til VG-lista. Tone Damli Cocool gikk inn på 22. plass forrige uke, og faller denne til 26. Begge har plass blant de 10 mest profilerte titlene i hyllene på super'n.

Se albumlista i sin helhet lista.vg.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar