tirsdag 9. november 2010

Bjørn Eidsvåg setter rekord i streaming

WiMP melder om at hver fjerde kunde hørte på Bjørn Eidsvågs nye album mandag. Eidsvåg satt også ny dagsrekord på streamingtjenesten.

Platekompaniet og Telenors streamingtjeneste WiMP melder om nye rekorder denne uke.
- Mandagens avspillinger på WiMP viser at nesten 25 prosent av alle brukere av musikktjenesten hørte hele eller deler av albumet Bjørn Eidsvåg Rundt neste sving, melder streamingtjenesten.

På repeat
Mange WiMP-kunder har nok hørt igjennom albumet mer enn en gang.
- Antall avspillinger ga også dagsrekord for ett enkelt album. Den forrige rekorden hadde Röyksopp med albumet Senior, som kom ut tidligere i høst, men Eidsvåg slår denne rekorden med over 20 prosent, opplyser de.

Norsk storeslem

Bjørn Eidsvågs album annonseres da også flittig på WiMP, og er første snarvei på forsiden blant de fire norske album på WiMP-toppen.

- Det er ekstra gøy at det er de norske artistene som står for rekordnoteringene i WiMP, spesielt med tanke på det store antallet internasjonale utgivelser hver uke. Generelt ser vi at vår tydelige profilering av norsk musikk gir resultater, sier WiMPs musikkredaktør Bjørn Hammershaug.

(Klikk på bildet for en større versjon)
Bare på WiMP

WiMP skilter da også med en spesialversjon av Bjørn Eidsvågs nye album med artistens egne kommentarer til albumet og sangene.

- Slike spesialversjoner er skreddersydd for WiMP. De gir en merverdi for lytteren, og bidrar til at man kommer nærmere artisten. I stedet for å lese et artistintervju mens man hører musikken, får man her begge deler rett i øret. Vi har konkrete planer om flere slike spesialversjoner i tiden framover, forteller Hammershaug.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar