fredag 26. november 2010

Helen Sjöholm - Euforia ...sjunger Billy Joel

POP
Plateselskap: Universal Music AB (Sverige)
Etikett: Sonet
Fysisk distribusjon: Universal Music 
Digital distribusjon: Universal Music 

Helen Sjöholm (Sverige) 

Produsent: Gunnar Nordén

Hjemmeside
Facebook

 Euforia - Helen Sjöholm sjunger Billy Joel

Før vi fikk høre og se Helen Sjöholm i rollen som Gabriella i filmen Så som i himmelen og med «Gabriellas Song» var hun nærmest fast inventar i Benny Anderssons Orkester (BAO). Som soloartist har ikke nå 40 år gamle Sjöholm gitt oss mer enn ett album før, Visor (2002). 

Det er den lyse, kraftfulle røsten fra  «Gabriellas Song» som nå gir stemme til Tomas Andersson Wijs gjendiktninger av 11 låter av Billy Joel. 

Hvem er Billy Joel? Sjekk Wikipedia her, og tenk på slagere som «Uptown Girl» og «Just The Way You Are», ja, det er Billy Joel som har originalene, men de er ikke blant de utvalgte her. 

Billy Joel har en myk og soulfylt røst, men i sjelden kombinasjon med en spiss. Derfor blir det første møtet med Helen Sjöholm sjunger Billy Joel helt feil. Først er det lett å savne den vel så jazzete Lisa Nilsson, om en nå først skal få det på svensk. 

Arrangementene her blir Helen Sjöholms verste fiende og beste venn. Hun kommer best ut av de arrangementer som lener seg lengst ut fra originalen. 

Et godt eksempel er den mer brasiliansk dampende hvil av en «Flodens botten», en flott kontrast til den mer festsvette, Louisiana-sumpen av en original «The River Of Dreams». Da er skrikende «Ärlighet» en heller utålelig variant på den originalens stille desperasjon i klassikeren «Honesty». 

Helen Sjöholms band på denne innspillingen er et kapittel for seg, og tilfører produktet det meste den har av troverdighet, som trekker to gnuer alene: Georg Wadenius (el-gitar), Martin Östergren (tangenter), Gunnar Nordén (kassegitar), André Ferrari (trommer) og Fredrik Jonsson (bass). 

Anmeldt:  
(ikke funnet i andre norske medier på nett)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar