onsdag 17. november 2010

VG-lista Album: Bjørn Eidsvåg rett til topps

Bjørn Eidsvåg gikk oppskriftsmessig rett til topps på albumlista med sitt nye album, Rundt neste sving. Madcon CONtraband beholdt andreplassen, mens Vamp I full symfoni II falt til tredjeplass etter to uker på listetoppen.

1. plass
Bjørn Eidsvåg
Rundt neste sving
(Petroleum Records/Sonet Distribusjon/UMG)
Det er ingen selvfølge at Bjørn Eidsvåg skal gå rett til topps med sitt nye album. Fjorårets doble samleplate De beste gikk ikke høyere enn andreplass. Året før, altså siste ordinære innspilling med Bjørn Eidsvåg, Pust, brukte fem uker på å klatre til topps. Ellers bar det rett til topps med På svai (1998), Tålt (2002), En vakker dag (2004) og Nåde (2006), og nå sist med Rundt neste sving, mannens sjette album på listetoppen.

8. plass
Hans Rotmo
Vårres jul 2
(Universal Music)
I Trøndelag er den første Vårres jul historisk og et fenomén. Den nå 30 år gamle juleplata nådde større deler av landet med remastret relansering i 1996, da den listedebuterte litt over midten i månedsskiftet november/desember, for så å klatre til femteplass siste uke før jul. Siden har Hans «Ola Uteligger» Rotmo vært listepop med Fire fine lænestola (1997), Bønder i solnedgang (2000), og sist (2003/04), lengst (15 uker) og høyest (andreplass) med Spæll åt mæ. Vårres jul 2 bør definitivt kunne klatre helt til topps i løpet av desember.

11. plass
Sissel
Til deg
(Universal Music)
Ikke siden 1992 har Sissel Kyrkjebø startet lavere enn på 11. plass med et nytt album. Gift Of Love klatret ikke høyere enn til niende. Da fikk hennes andre album en bedre skjebne i 1987, Glade jul, som startet på 11. plass, men klatret til fem uker på listetoppen. Til deg noterer altså karrierens nest svakeste listedebut for Sissel, men damen beveger seg i en sjanger som ikke roper «løp og kjøp», men snarere venter tålmodig innpakket under et juletre.

14. plass
Ida Maria
Katla
(Waterfall Records/Nightliner/Sonet Distribusjon/UMG)
Ida Maria Børli Sivertsen fra Nesna kom fra årelang status som mest prisvinnende debutant før debutalbumet Fortress Round My Heart kom våren 2008. Den listedebuterte på femteplass og fikk 20 uker på albumlista. Siden har Ida Maria vært gallionsfigur for norsk rockeksport. Med Katla gjør hun nok en debut, og det er ingen spøk å slippe plate midt i verste platehøsten for første gang. Til sammenligning tok det mer enn ti år og nesten ti albumutgivelser før Motorpsycho ble et band for høstslipp.

22. plass
Malin & Celine
Julekonserten
(MBN/Slagerfabrikken/UMG)
Det er to artister som fyller storsalen i Olavshallen i Trondheim kveld etter kveld med utsolgte hus mer enn et halvt år i forveien. Den andre er Hans Rotmo. MGP jr-vinnerne Malin Reitan og Celine Solemsløkk Helgemo er blitt en årviss julesuksess på scenen. Begge tenåringene kronet sine respektive seire i norsk MGP jr-finaler med debutplate, og begge fulgte opp med juleplater, Malin med Malins jul i 2006, og Celine med Jul på Røros i 2008.

Se hele VG-listalista.vg.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar