tirsdag 2. november 2010

VG-lista Album: Vamp for fullt igjen

VG-lista Album: Vamp for fullt igjen

Vamp går helt til topps med fjerde album på rad. Neste uke kan Madcon utfordre.

Vamp I full symfoni II overtar førsteplassen på VG-lista Album Topp 40 etter Henning Kvitnes For sånne som oss, som faller ned til tredje, siden Odd Nordstoga November beholder andreplassen fra forrige uke.

Til tross for fem norske blant ukens ti nykommere, er Taylor Swift ukens nykommer på fjerde foran duoen Elton John & Leon Russell.

4. plass:
Taylor Swift
Speak Now
(Big Machine/Universal Music)
- Countrypop-prinsessen Taylor Swift fyller 21 år i desember, men er allerede en etablert hitartist over store deler av verden. Hun fikk sitt gjennombrudd i Norge med singlen «Love Story» og albumet Fearless våren 2009. Albumet fikk 16 uker på lista, og brukte tre uker på å klatre til sin beste plassering, femteplass. Den bestenoteringen er slått i første uke med oppfølgeren, Speak Now. Samtidig er Taylor Swift nummer 29 på radio med «Mine», som har vært så høyt som 18. plass, men uten å ha vært på singlelista Topp 20.

10. plass:
Ole Ivars
Stjerneklart
(Tylden & Co./Bare Bra Musikk)
- Ole Ivars toppet albumlista i 1968, men det skulle vare fra 1969 til 2009 før de gikk Topp 10 igjen. Femten ferske fikk bare seks uker på lista, men startet på sjetteplass. De to foregående hadde stoppet på 11. plass som best. Stjerneklart er dermed Ole Ivars' andre album i Topp 10 siden 1960-tallet.


13. plass:
Sigvart Dagsland
Sigvart Dagslands bryllups- og begravelsesorkester
(Kirkelig Kulturverksted/Musikkoperatørene)
- Sigvart Dagsland har hatt ti album på lista siden 1990, fem av dem gikk Topp 10. Fjorårets Hymns fikk syv uker inne med 10. plass som best, mens nest seneste Forandring nådde som best 13. plass i løpet av sine seks uker. Sigvart Dagslands bryllups- og begravelsesorkester matcher sistnevnte, et spennende produkt med nye folk-arrangementer på gamle og nye Dagsland-viser.


22. plass:
Tone Damli
Cocool
(Eccentric Music/Universal Music)
- Tone Damli lyder ikke lenger hjemmesiden www.toneaaberge.com, men blogger friskt på
tonedamli.blogg.no. Siden albumdebuten med Bliss i 2005, som lå åtte uker på lista med 14. plass som best, har karrieren som albumartist pekt oppover for Idol-toeren fra Sogndal. Oppfølgeren Sweet Fever fikk bare fem uker, men toppet bestenoteringen, ny pers lød på åttendeplass. Etter overgang fra EMI til Universal ble det andre boller med «Butterflies», også en toer, denne gang i MGP, og albumet I Know, som fikk 20 uker med tredjeplass som best.

37. plass:
Kenny Chesney
Hemmingway's Whiskey
(BNA/SMN)
- Kenny Chesney har aldri tidligere vært på VG-lista. I USA har han toppet countrylister i fleng, samt seks ganger selve albumlista, The Billboard 200, deriblant med denne Hemmingway's Whiskey. Etter å ha hatt stor suksess med Alan Jackson, er Kenneth Arnold Chesney fra Knoxville, Tennessee et naturlig steg videre i Sony Musics countrysatsing i Norge, som er i særstilling i Europa.


40. plass:
Madcon
CONtraband
(Cosmos/CMG)
- Madcon tyvstarter digitalt med sitt fjerde album, ikke like sterkt som Vamps 28. plass forrige uke. Det er stor spenning rundt gjennomslagskraften til et album med en artist som har toppet single- og radiolistene her i landet hele sommeren. «Glow» og «Freaky Like Me» har markert rap-duoen Madcon som popartist. På albumlista har de aldri vært høyere enn nummer tre, det var med So Dark The CON Of Man i kjølvannet av «Beggin'» i 2007. Et år senere måtte de ta seg til takke med åttendeplass som best for An InCONvenient Truth, CONtraband bør ha alle muligheter til å sette ny pers for Madcon, like gjerne bli deres første nummer én-album, men Madcon har også vært i andre enden; debutalbumet It's All A Madcon var aldri på lista.

Se VG-lista på lista.vg.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar