mandag 8. november 2010

Troll er størst på kino

Trolljegeren troner på kinotoppen når vinterkulda jager folket inn i kinomørket på den store kinodagen. De fleste av i alt 43 titler på plakaten noterer større oppmøte enn forrige helg. 

TROLLJEGEREN har nesten tatt igjen Fritt Vilt III allerede.
Det hender ikke ofte at en film øverst på kinolista trekker mer publikum i sin andre helg enn i premierehelgen. Trolljegeren trakk 49.290 inn i kinomørket forrige helg, og toppet med det kinolista overlegent, men med all omtale av interessen fra utlandet, kinne man ventet nærmere Fritt Vilt III-tilstander i kinolukene.

Nå har Trolljegeren hatt ti dager på seg blant «mørkets opplevelser», og besøket sist helg overgikk premierehelgen med 15 prosent. Med 56.702 er Trolljegeren årets tredje best besøkte norske film i en week-end, bak Knerten gifter seg og Fritt Vilt III, men foran Nokas.

100.000 fler billetter

Trolljegeren er ikke den filmen som har vokst mest siden forrige helg. Knerten gifter seg øker 63 prosent og går fra fjerde til tredjeplass med 16.531 nyløste billetter. Dermed passerer den norske barnefilmen Inception i totalt kinobesøk, og overtar andreplassen blant årets mest besøkte kinofilmer i Norge med 372.421 foran Scorsese/DiCaprio-slagerens 360.621.

Knerten 2 byttet plass på lista med Grusomme meg, som bare økte 34 prosent i besøk. Keeper'n til Liverpool beholder femteplassen etter å ha trukket 51 prosent fler kinogjengere enn forrige helg. Filmer som Toy Story 3, Vaktuglene og The Karate Kid har mer enn doblet besøket fra en helg til annen, men så ble det totale også 66 prosent høyere, da Den Store Kinodagen bød på billetter til halv pris over hele landet lørdag.

Mange premierer

JACKASS 3D ble ukens premiere på norske kinoer.
Seks nykommere har meldt seg på Kinolista Topp 20, den best besøkte så høyt som andreplass. Jackass 3D lokket 21.441 norske kinogjengere. På sjetteplass finner vi Sammys eventyr: Den hemmelige passasjen med 13.296.

Den stjernespekkede, kritikerroste superactionfilmen Red, med Bruce Willis og Morgan Freeman i spissen, lokket bare 11.609 inn i kinosalene, nok til syvendeplass. Norske Sykt lykkelig er nummer 9 med 8.710, Life As We Know It 13. med 4.001 løste billetter, og den nye, spesielle 3D-versjonen av Avatar trakk 2.124, nok til 16. plass.

IKKE HELT Nemo; den uavhengige
produksjonen Sammys Eventyr.
På den første plassen under lista «debuterer» Vibeke Løkkebergs dokumentarkollage Gazas tårer, etter å ha fått 1.562 kinogjengere til å løse billett. Normalt er det et oppmøte som vil holde til en av de 15 øverste plassene på kinolista, men denne helgen var det altså trangt om plassen i kinonorge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar