tirsdag 26. oktober 2010

VG-lista Album: Før Vamp overtar

Henning Kvitnes og Odd Nordstoga beholder de to øverste plassene på albumlista, men Vamp listedebuterer etter bare en helgs digitalt albumsalg.

Vamp fornekter seg ikke. De var på Senkveld på TV 2 en drøy uke før plateslipp, og har siden vært innom flere TV-programmer på TV 2 og NRK, samt denne bloggen, blant annet.

Mens I full symfoni ble gjenstand for tyvstart fredagen før slipp i 2006, og dermed snek seg til en tiendeplass, er denne ukens 28. plass for I full symfoni II resultat av eksklusivt forhåndsslipp digitalt via Platekompaniet.

Hele ti album på VG-lista denne uke er nykommere, men bare to av dem er norske. Vamp er ukens norske nykommer, og får følge av Hjertestups, en artistdugnad til ære for Tyrilistiftelsens 30-årsjubileum.

1. plass: Henning Kvitnes For sånne som oss  (Scandicana/CMG)
- Henning Kvitnes har tidligere toppet VG-lista med Stemmer i gresset, som beholdt plasseringen i to uker høsten 2007. Fjorårets Tid for latskap måtte ta til takke med to uker på andreplass på forsommeren, bare overgått av Alexander Rybak i den verste MGP-rusen. Med det nye samlealbumet er Henning Kvitnes tilbake på toppen for to uker, begge med Odd Nordstoga November som nummer to.


3. plass: Kings Of Leon Come Around Sundown (SMN)
- Kings Of Leon er ikke bare ukens nykommere i skarp konkurranse, de setter ny bestenotering. Fra før av har bandet syvendeplass som bestenotering i Norge, til gjengjeld holdt Only By The Night ut i så mye som 26 uker blant listas 40, og bestenoteringen kom nesten et år etter listedebuten.



4. plass: Håkan Hellström 2 steg från Paradise (UMG)
- Håkan Hellström er kommet til heder og verdighet igjen. Han fikk et brukbart gjennombrudd med Känn ingen sorg för mig Göteborg i 2001, som var på lista i 14 uker med 21. plass som best. Året etter kom Det är så jag säger det, som rakk så høyt som tredjeplass i løpet av 10 uker på lista. Da ble tre uker og niendeplass en nedtur med Ett kolikbarns bekännelser i 2005, og en ny nedtur med tre uker og 19. plass som best i 2008 med För sent för edelweiss. Med god hjelp av «Skavlan» på NRK og SVT går 2 steg från Paradise inn på lista tre steg under «himmelen».

10. plass: Bo Kaspers Orkester New Orleans (SMN)
- To svenske nykommere i Topp 10 er ikke hverdagskost. Begge burde egentlig hatt plass hos «Skavlan», men der ble det trangt mellom de musikalske innslagene. New Orleans er oppkalt etter byen der Bo Kaspers Orkester spilte inn dette albumet. Det er det tiende bandet har hatt på lista etter gjennombruddet med sitt andre album, På hotell i 1995. Selv om åtte av de ni foregående albumene har høyere besteplassering enn tiende, startet fire av dem lavere på lista, deriblant listedebuten i '95 og fjorårets samleplate Samling.


Hele VG-lista finner du på lista.vg.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar