mandag 18. oktober 2010

Fritt Vilt III - årets nest største kinopremiere

Fritt Vilt III ble sett av 83.060 på kino i premierehelga. Det er årets nest beste prestasjon av en film på norske kinoer.
FRITT VILT III har hatt premiere, og etter to forløpere
og en helg er trilogien sett av 605.450 kinogjengere
i Norge. (Bilde fra Nordisk Film Distribusjon)


I år er det bare Knerten gifter seg som har samlet større kinobesøk i løpet av en helg enn Fritt Vilt III. Skrekkfilmen slår både Sex and the City 2 og det store besøket Avatar trakk i årets aller første helg.

Skrekk-eventyr
Fritt vilt-eventyret startet for nøyaktig fire år siden. Da var det sensasjonelt med 55.000 besøkende i løpet av en premierehelg for en norsk skrekkfilm. Nøyaktig to år senere fortsatte eventyret med hele 101.564 løste billetter i premierehelgen.

Fritt vilt 1 stoppet på 255.451 skremte og fornøyde kinogjengere, mens Fritt Vilt II ble sett av i alt 266.939. Treeren har helt klart noe å leve opp til etter en liten nedgang i premierebesøket siden toeren.

Tre norske i Topp Fire
Grusomme meg (Despicable Me) hadde premiere samtidig med Fritt Vilt III sist helg, og stakk av med 23.897 kinogjengere. Den animerte Universal-filmen klarte dermed så vidt å snike seg foran Knerten gifter seg, som falt fra andre til tredjeplass i sin fjerde kinohelg med 22.720 løste billetter. På fjerdeplass følger Nokas med 20.885.

PREMIEREFILMEN Grusomme meg (Despicable me) klarte så vidt å erobre andreplass
foran snart månedgamle Knerten gifter seg. (Bilde fra: Universal Pictures/UIP)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar