fredag 22. oktober 2010

Film på VOD før DVD

Viasat lanserer i dag for første gang en film på «video-on-demand» før filmselskapet slipper den på DVD.
JOSH BROLIN er Jonah Hex i filmen med samme navn.

I kveld, fredag 22. oktober, lanserer Viasat OnDemand Jonah Hex med Josh Brolin i tittelrollen. Warner Bros. Entertainment lanserer den på video i Norge først i januar 2011.

- For første gang noen sinne lanserer Viasat en tittel for VOD før filmen slippes på DVD. Fredag har filmen Jonah Hex premiere på Viasat OnDemand, forteller Presse- og informasjonsansvarlig Øystein Hygen Christensen.
                                                 
Direkte på VOD

Filmen er produsert av Hollywood-studioet Warner Bros. Entertainment, og var ment for kinovisning også i Norge, men det er ikke blitt noe av det. I stedet for å bli en «rett på DVD»-film, blir Jonah Hex faktisk en «rett på VOD»-film i Norge.
- Filmen om den kjente tegneseriehelten, med Josh Brolin og John Malkovich i hovedrollene, vil ikke komme i vanlig DVD-distribusjon før i januar 2011, melder Christensen.

Viasat kaller det førpremiere og forhåndspremiere, og forventer at det ikke skal bli deres siste.
- Viasat er i gang med å forhandle med amerikanske filmselskaper med henblikk på å utvide antall førpremierer på web-TV-tjenesten, sier Øystein Hygen Christensen.

Koster å være først

Warner slipper Jonah Hex i Norge på Bluray Disc og DVD 12. januar 2011. Viasat OnDemand får altså to og en halv måneds forsprang på den tradisjonelle videoleiebransjen på denne filmen. Også Viasats leiepris ligger tett opptil videobransjen.
- Tilgang til forhåndspremieren på Jonah Hex koster 49 kroner. Man har tilgang til filmen i 24 timer, og står fritt til når som helst å pause, spole eller stoppe filmen, opplyser Christensen.

Han legger vekt på at denne betalingstjenesten ikke må forveksles med Viasats abonnementtjenester.
- Nettportalen viasatondemand.no er tilgjengelig og åpen for alle med bredbåndstilknytning, og man trenger ikke å være parabolkunde hos Viasat for å bruke tjenesten, understreker Øystein Hygen Christensen.

Kinoflopp

Spillefilmen basert på den gamle westernserien fra D.C. Comics Jonah Hex ble en flopp på amerikanske kinoer. Med et produksjonsbudsjett på 47 millioner dollar, kan ikke fattige $10.547.117 i kassene kalles annet. Filmen er ikke kinovist i andre land.

Jonah Hex er Jimmy Haywards andre regissørjobb, men første spillefilm. Debuten var animasjonsfilmen Dr. Seuss' Horton Hears A Who!, en forventet utvikling for en animatør fra Pixar fra Toy Story i 1995 til og med Oppdrag Nemo i 2003. I tillegg til Brolin aksler Jonah Hex blant andre John Malkovich, Megan Fox, Michael Fassbender og Will Arnett.

Enkelte norske forhandlere tilbyr allerede importert Jonah Hex på sone 1-utgave på DVD og sonefri Bluray-utgave.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar