mandag 6. desember 2010

Grammy 2010: Silje Nergaards album nominert

Tittellåten på Silje Nergaard A Thousand True Stories er nominert til en Grammy-statuett.

Blant alle de nominerte til de i alt 109 kategoriene til Grammy-utdelingen 13. februar finner vi en norsk innspilling det er lett å overse i Grammy-nominasjonene.

Mange noterte seg at Silje Nergaard hadde med seg en av verdens ypperste arrangører på sitt første album på Sony Music, A Thousand True Stories, men ikke alle visste at dette var den kanskje desidert mest anerkjente i mer enn en generasjon.

Ikke overraskelse
Det bør ikke overraske noen at Vince Mendoza er nominert til Grammy i kategori nummer 86, «Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s)». Det er likevel spesielt at det skjer med en norsk innspilling, en norsk produksjon.

Kategorien er en ren arrangør-kategori der bare enkeltlåter vurderes. I nominasjonslisten heter det at det er Silje Nergaard og Mike McGurks sang «Based On A Thousand True Stories», som er nominert ved Vince Mendoza som arrangør for Silje Nergaard & Metropole Orchestra Strings.

Storeslem
Vince Mendoza er i tillegg nominert i kategorien «Best Large Jazz Ensemble Album» sammen med Metropole Orkest og gitaristen John Scofield, samt for beste instrumentale arrangement for låten «Carlos» fra samme album, så Mendoza kan faktisk stikke av med begge arrangør-Grammy-ene.

VINCE MENDOZA (Foto: Pamela Fong/ACTmusic.com)
Vince Mendoza

Silje Nergaard

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar