mandag 6. desember 2010

Grammy 2010: Trondheimsolistene og Lindberg Lyd nominert

Det bittelille norske plateselskapet 2L har fått to nye Grammy-nominasjoner, sin åttende og niende i løpet av fem år.

TRONDHEIMSOLISTENE anno 2010. (Foto fra 2L)
Trondheimsolistene er nominert til Grammy for albumet In Folk Styles. Samme album er også nominert for beste surroundlyd. Albumet er innspilt av Lindberg Lyd, som også har utgitt det gjennom sin etikett 2L, blant annet i fysisk format i Bluray-cover med to plater; både Bluray video-plate og en trelags hybrid SACD.

Lindberg Lyd er samtidig Grammy-nominert for surroundlyd for femte gang på fire år.
- Det er albumene Ole Bull Violin Concertos og Trondheimsolistene In Folk Style vi har jobbet spesielt med innad i bransjen i USA for å oppnå dette her, forteller produsent, lydtekniker og daglig leder Morten Lindberg.

Bevisst satsing
I utgangspunktet hadde 2L størst tro på Ole Bull Violin Concertos med Annar Follesø og Krinkastingsorkesteret.
- Det er første gang vi har brukt en del ressurser i USA for å jobbe fram mot nominasjonene. Vi har tatt disse to produktene og ikke brukt penger ut mot sluttbruker, men innad i fagmiljøet rundt The Recording Academy i et par måneder, det var i september og oktober, da fikk vi femti prosent gjennomslag, sier Lindberg til musikk, film, spill og media.

Dette er ikke første gang kombinasjonen 2L og Trondheimsolistene har gitt Grammy-nominasjoner.
- De er nominert for andre gang som utøvere, og har vært med å forårsake fem nominasjoner, oppsummerer Morten Lindberg.

MORTEN LINDBERG i studio.

Referanseselskap
Studioet Lindberg Lyd og dets plateselskap 2L har verdensry for sin lydkvalitet i de nye lydformatene som er kommet til i takt med nedlastingsmarkedet og plateformater som superaudio-CD (SACD) og Bluray Disc (BD). Deres utgivelser med i hovedsak norske utøvere er valgt som demonstrasjonsplater på messer og hos utstyrsleverandører verden over. Grammy-juryene er enige.

En hel verden har oppdaget lydfenomenet 2L fra Oslo, men også Trondheimsolistene. Første gang 2L var nominert til Grammy var i 2007, da med Ensemble 96 og dirigent Øystein Fevangs SACD-album Immortal Nystedt. Lydteknikerne var nominert i kategorien «Best Surround Sound Album», mens koret og dirigenten i var nominert til «Best Choral Performance» med samme album.

Rykker nærmere
To år senere var 2L først i verden med plateutgivelse på Bluray-formatet, faktisk ved hjelp av Bluray video-grensesnittet. Det var med Trondheimsolistene og Øyvind Gimse på albumet Divertimenti. Albumet ble nominert i hele tre kategorier; «Best Surround Sound Album», «Best Engineered Album Classical» og «Best Small Ensemble Performance», men tok ikke hjem noen pris.

I fjor lå det bedre an til at 2L skulle få med seg en Grammy for sin surroundlyd, da var to av fem nominerte utgivelser i kategorien signert Lindberg Lyd; Flute Mystery med Emily Beynon, Vladimir Ashkenazy, Fred Johnny Berg, Catherine Beynon & Philharmonia Orchestra og Treble & Bass - Kleiberg Concertos med Daniel Reuss, Trondheim Symfoniorkester, Marianne Thorsen & Göran Sjölin.

Hva nå?
Nå er altså Trondheimsolistene In Folk Style nominert i kategori 94 «Best Surround Sound Album» og 104 «Best Small Ensemble Performance».

Hvordan vurderer surround-lydmannen selv sine sjanser til å vinne?
- Nå har vi vel kommet dit hen at skal vi få noe mer moro ut av det, må vi faktisk vinne den. Det er mulig at det er en større sjanse i år; Det er veldig gode kandidater i kategorien, men ikke noen soleklar favoritt som det har vært før, konkluderer Morten Lindberg.


Og de nominerte er: 

(94. Best Surround Sound Album)

 

(Keith O. Johnson, surround mix engineer; Keith O. Johnson, surround mastering engineer; David Frost, surround producer)

(Steven Wilson, surround mix engineer, surround producer; Darcy Proper, surround mastering engineer)

David Miles Huber - Parallax Eden [51bpm]
(David Miles Huber, surround mix engineer, surround mastering engineer, surround producer)

George Benson - Songs And Stories (Monster Music Version) [Concord Records/Monster Music]
(Don Murray, surround mix engineer; Sangwook Nam & Doug Sax, surround mastering engineers; John Burk, Noel Lee & Marcus Miller, surround producers)

Trondheimsolistene - In Folk Style [2L]
(Morten Lindberg, surround mix engineer, surround mastering engineer, surround producer)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar