tirsdag 7. desember 2010

VG-lista Album: Nå er det jul igjen ...og Madrugada

Madrugada kom sent og tok julehandelen i 2005 med livealbum. Nå er Best Of Madrugada ukens eneste nykommer uten julemusikk. 

1. plass
(Columbia/Sony Music Entertainment)
Topp tre på ukens albumliste er identisk med forrige uke. Kurt Nilsen og Kringkastingsorkesteret klatret fra listedebuten på tredje og helt til toppen. Sissel Til deg beholder andreplassen, i likhet med forrige ukes nykommer, Jan Werner One More Time (The Very Best Of Jan Werner).

4. plass
The Best Of Madrugada
(Virgin/EMI Music)
Både Madrugada og Sivert Høyem solo har lykkes storveis med slipp i desember før. I 2005 gikk Madrugada til topps med Live At Tralfamadore sent i desember, og ble værende nummer én i 11 uker. Best of-samlingen rår seg ikke på forrige ukes Topp Tre, men sikrer firedobbelt norsk i uka før Sivert Høyem står for norskandelen i Nobels fredspriskonsert.

26. plass
Frelsesarmeens juleplate
(Big Box/Slagerfabrikken/Universal Music Group)
Silje Hrafa har vært noe av en snakkis, men uten at hun har gjort seg påtakelig synlig med sine to første album, Vanilla Kiss fra 2006 og Two Weeks, Two Months, Two Years fra 2009. Mange opplever det som overraskende at hun er valgt til å fronte årets utgave av Frelsesarmeens juleplate. 26. plass er bare seks plasser bak listedebuten til fjorårets utgave med Rita Eriksen i spissen, samt året før med D.D.E, som også startet på 20. plass. Silje Hrafa bør ha god drahjelp av Odd Børretzen, Heine Totland og Nils Petter Molvær.

36. plass
En stjärna lyser i natt
(Mariann/Warner Music Group)
Det er i år ti år siden Christer Sjögrens juleplatesuksess Ett julkort från förr, som listedebuterte på 19. plass for deretter å dale ned i skjul. I mellomtiden har Vikingarnas crooner-røst hatt seks album på VG-lista, men ingen har gått Topp 10. Man må fremdeles tilbake til solodebuten mens Vikingarna ennå dro på tokt, Varför är solen så röd, som var oppe på 11. plass i 1996. Det bør ikke være noe uoppnåelig mål for den nye juleplata, all den tid den føres an av og bærer tittelen til en moderne, norsk juleklassiker.

38. plass
(Inner Ear/Musikkoperatørene)
Mange store norske jazztrompeter vokser opp vest mot havetg; Nils Petter Molværs kunst kan lett forstås ut fra havutsikten fra Sula utenfor Ålesund. Arve Henriksen kommer fra en fjordarm i samme landsdel, Stranda. Tore Johansen har Nordlands kyst som inspirasjon når han velger ut sin landsdels juletradisjoner, som blåses nennsomt ut mellom «Stille natt» og «Natt, stille».


Se hele VG-listalista.vg.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar