torsdag 27. januar 2011

Skal det være en sofamus?

Sofagris? Nei, du leste riktig, Logitech utbasunerte nylig sin glede over å kunne lansere en sofamus. Det er en trådløs mus til datamaskinen, skal vite.

DET ER EN MUS i min sofa!
Hvem har vel ikke brukt en ekstern mus på sin laptop, og hvem har vel ikke brukt den i sofaen? Trenger man en spesiallaget mus for bruk på sofa og andre tekstiler? Logitech har en klar filosofi for sin nye sofamus M515:

- Mange kobler PC-en sin til TV-en, og M515 er utformet nettopp for å dekke disse menneskenes behov, sier Nordic Retail Manager i Logitech Robert Jacobsen i en pressemelding.

Laptop i fanget, såklart
- Teknologien utvikler seg og forbrukernes vaner endrer seg, og da fortsetter selvsagt Logitech med å utvikle PC-tilbehør som gjør det enklere å kontrollere og få tilgang til det man måtte like å drive med i den digitale verden, fortsetter Jacobsen.

Logitechs Wireless Mouse M515 er utstyrt med en hånddetektor, skryter Logitech. Det høres ut som en befrielse til de mange som må skifte batteri på den glupske trådløse gnageren tidt og ofte.
- Dermed er musen bare aktiv når du tar tak i den, og den går følgelig i dvale når du ikke bruker den, skriver Logitech.

Så kommer de til sofaens fortreffelighet som musematte:
- Musens helt tette underdeksel forebygger at støv og lo fra tøy samler seg i sensoråpningen  og gir deg kontroll på markøren uansett hva slags overflate du bruker musen på, og understellet glir lett på både sofaer, tepper, pledd, puter, klær – og skrivepulter, heter det.

Lovende, lovende, og de lover mer:
- Logitechs nyeste mus har en batteritid på opptil to år, og det sparer deg for både tid og penger, her kunne de kostet på seg et utropstegn.

Sleng over noen utropstegn!!
I tillegg har Logitech lagt til nye funksjoner i sin bittelille USB-sender og -mottaker for denne trådløse musen, de kaller den "Logitech Unifying"-mottaker, som faktisk kan håndtere flere Logitech-tilbehør på en gang, selv om de er pakket, solgt og kjøpt separat:

- Du kan enkelt legge andre Unifying-kompatible mus og tastaturer til den samme mottakeren, slik at du ikke trenger å oppta mer enn én USB-port, melder leverandøren, også her hører utropstegn hjemme.

Til Norge ventes det lille sofavidunderet først til våren, tidlig i april. Prispunktet anslås per nå til 50 euro, som for øyeblikket ligner veldig på 399 norske kronasjer. For to år siden var det identisk med "lavpris" hos kjedene på Logitechs ypperlige bestselger blant de trådløse mus, M305.

torsdag 20. januar 2011

Fra Turboneger til Cornelis Vreeswijk

Hans-Erik Dyvik Husby presenterte sitt første soloalbum i Oslo torsdag kveld sammen med Jack Vreeswijk. Her får du to videosnutter fra scenekanten.

Mandag 24. januar slippes solodebuten til Hans-Erik Dyvik Husby, kanskje best kjent som Hank von Helvete i Turboneger. Debuten ble feiret torsdag 20. januar med en minikonsert på en gammel punk-scene i Møllergata i Oslo.

Etter filmdebuten som Cornelis Vreeswijk i filmen Cornelis har planen hele tiden vært å gi ut et album med viser av denne Sveriges rikstrubadur. Sammen med Cornelis' sønn, Jack Vreeswijk, har «Hank» gått i Vreeswijks fotspor, blant annet til Rio de Janeiro. Nå er resultatet klart, og bærer navnet I ljuset av Cornelis. Albumet gis ut av Warner Music Sverige, som også har filmmusikken og hele Cornelis Vreeswijk-katalogen.

Videoene finnes også i båndbredde tilpasset iPhone i mobilnett på YouTube:


Gå til mobilversjon på YouTube: «Deirdres Samba»«Cecilia Lind»


HANS-ERIK DYVIK HUSBY (t.h.) og Jack Vreeswijk med gitar bød på Cornelis-tolkninger i fullstappet Revolver-kjeller.

onsdag 19. januar 2011

Sølvtaggen til Kaizers Orchestra

Kampanjen for Kaizers Orchestra-singlen «Hjerteknuser» vant Sølvtaggen for desember 2010. Dermed er kampanjen også nominert til Gulltaggen.

Det hører med til sjeldenhetene at musikkselskaper tildeles priser for sine reklamekampanjer. Et av Norges minste og nyeste av slaget, Haaland & Eidsvåg, ble nylig tildelt Sølvtaggen i samarbeid med reklamebyrået Anorak AS.

Bransjeorganisasjonen for markedsføring i digitale kanaler, INMA, deler ut Sølvtaggen hver måned, og Gulltaggen for årets kampanje. I desember 2010 gikk prisen til kampanjen for Kaizers Orchestra «Hjerteknuser».

www.solvtaggen.no bruker INMA overskriften «Gjør-det-selv løsning til topps», og beskriver vinneren: «Dersom en låt ikke eksiterer på verken vinyl, kassett, CD eller i digitalt format, men kun som noteark, så er den eneste måten å høre den på, å spille den selv.»

«Hjerteknuser» var andre single fra det nye albumet til Kaizers Orchestra, Violeta, Violeta Volume 1, som slippes på CD, vinyl og MP3 som første del av en trilogi 31. januar. Kampanjes målsetning var å engasjere fans, promotere band, trilogi og konserten i Oslo Spektrum i april.

Sentralt i kampanjen var konkurransen om å lage coverversjon av singlen, som altså ingen hadde hørt. Seieren gikk til Ingjerd Østrem, bedre kjent under artistnavnet Moi.

«Hatten og gassmasken av fra en sjarmert jury konkluderer juryens leder, Christian Westerberg Thoresen, og understreker det utradisjonelle og sammensatte i vinnerbidraget:

«Juryen tror løsningen treffer målgruppen rett i hjertet og gjør en god jobb for Kaizers Orchestra. På tross av at kampanjen ikke i utgangspunktet er kun digital og tar i bruk varierte virkemidler, har selve spredningen av budskapet det digitale som et fint og naturlig nav. Blant annet på Urørt-sidene, YouTube og sosiale medier, samt spredning som foregår viralt som sentrale elementer uttaler Christian Westerberg Thoresen.

Med Sølvtaggen for desember er «Hjerteknuser»-kampanjen automatisk nominert til Gulltaggen for 2010, en pris som deles ut under The Nordic Premier Digital Marketing Conference 12 - 14 april i Oslo.

Teamet bak «Hjerteknuser»-kampanjen bestod av Jens-Petter Aarhus, Eirik Johansen og Anders Gudmundstuen, fra Anorak, Simen Eidsvåg fra Haaland & Eidsvåg og Tone Helene Angsund i Starcom (se bildet til høyre).


Kaizers Orchestra - Hjerteknuser (Case study, English) from Anorak on Vimeo.

mandag 17. januar 2011

Spellemann 2010: De nominerte er

Lørdag 5. mars klokka 21.35 starter Spellemann-showet på TV 2. Nominasjonene er klare i dag.

Susanne Sundfør, Ingrid Olava og Odd Nordstoga er nominert til tre Spellemannpriser hver. Alle tre konkurrerer om prisen for beste popkomponist og beste tekstforfatter.

Susanne Sundfør og Ingrid Olava er nominert til beste kvinnelige artist, mens Odd Nordstoga er nominert til beste mannlige.

Nok en gang er står årets desiderte bestselger uten noen nominasjoner til Spellemannprisen. For et år siden var det juleplate med Nordstoga og Sissel Kyrkjebø som skapte overskrifter.

I år kan Bjørn Eidsvåg bli gjenstand for noe lignende, ikke minst siden hans Rundt neste sving er et av to album som oppnådde ti poeng i NRK P1s Norsk på norsk. Den andre var Frida Ånnevik Synlige hjerteslag, som er nominert til Spellemann i kategoriene viser og årets nykommer.

De nominerte er:

KVINNELIG ARTIST
Christel Alsos – Tomorrow Is (Sony Music)
Ida Maria – Katla (Nightliner/Universal Music)
Ingrid Olava – The Guest (Universal Music)
Susanne Sundfør – The Brothel (EMI Music Norway) [Har trukket sin nominasjon i kategorien]

MANNLIG ARTIST
Moddi – Floriography (Impeller Recordings)
Odd Nordstoga – November (Sonet/Universal Music)
Thom Hell – All Good Things (Voices Music and Entertainment)
Thomas Dybdahl – Waiting For That One Clear Moment (Universal Music)

POPGRUPPE
deLillos – Hjernen Er Alene I Operaen (Warner Music Norway)
I was a king – Old Friends (Hype City Recordings/Voices Music and Entertainment)
Kråkesølv – Bomtur Til Jorda (Kråkesølv Plateselskapet/Grand Sport Records)
Madcon – Contraband (Cosmos Music Group)

ELEKTRONIKA
Bjørn Torske – Kokning (Smalltown Supersound)
Lindstrøm & Christabelle – Real Life Is No Cool (Smalltown Supersound)
Ost & Kjex – Cajun Lunch (Voices Music and Entertainment/Dynamic Music)

SAMTIDSMUSIKK       
Alpaca Ensemble – Systema Naturae (Øra Fonogram)
Edvin Østergaard – Die 7. Himmelrichtung (Lawo Classics)
Øivind Farmen – Norwegian Safari (Grappa Musikkforlag/Aurora)

ROCK
Blood Command – Ghostclocks (Tiger Safari/Fysisk Format)
Kvelertak – Kvelertak (Indie Recordings)
Motorpsycho – Heavy Metal Fruit (Rune Grammofon)
Serena-Maneesh – No 2: Abyss In B Minor (Smalltown Supersound/4AD)
Tommy Tokyo & Starving for my gravy – Go Time, Showtime & Absolute War (Warner Music Norway)

BLUES
Billy T Band – L.O.V.E. (Just A Silly Notion) (Big H Records)
Erik ‘Slim’ Zahl & the South West Swingers – Daddy’o (Stavanger Media)
Little Andrew – Loadstone (Hunters Records)

COUNTRY
Earlybird Stringband – Earlybird Stringband (Voices Music and Entertainment)
Hellbillies – Leite Etter Lykka (EMI Music Norway)
Ida Jenshus – No Guarantees (Universal Music)
Steff Nevers – Ain’t No Bad Life (Universal Music)

METAL
Enslaved – Axioma Ethica Odini (Indie Recordings)
Ihsahn – After (Tuba Records/Candlelight)
Shining – Blackjazz (Indie Recordings)
Solefald – Norrøn Livskunst (Indie Recordings)

HIP HOP
Karpe Diem – Aldri Solgt En Løgn (Cosmos Music Group)
Lars Vaular – Helt Om Natten, Helt Om Dagen (Cosmos Music Group)
Salvador Sanchez – Happy Daze (MTG Productions)

FOLKEMUSIKK/GAMMALDANS
Gjermund Larsen trio – Aurum (Heilo/Grappa Musikkforlag)
Ingvill Marit Buen Garnås og Per Anders Buen Garnås – Salme, Segn & Solbøn (Talik Da)
Sondre Bratland/Annbjørg Lien – Alle Vegne (Kirkelig Kulturverksted)
Unni Boksasp Ensemble – Keramello (Øra Fonogram)

DANSEORKESTER     
Furulunds – Ekte Diamant (Tylden & co)
Ole Ivars – Stjerneklart (Tylden & co)
Sogns – Ei Enkel Rose (Tylden & co)

JAZZ
Elephant9 – Walk The Nile (Rune Grammofon)
Ivar Antonsen/Vigleik Storaas – Dialogues (Ponca Jazz Records)
Paolo Vinaccia – Very Much Alive (Jazzland Recordings)
Supersilent - 10 (Rune Grammofon)
Trondheim Jazz Orchestra – Triads And More (Midtnorsk Jazzsenter)

KLASSISK MUSIKK
Håvard Gimse/Henning Kraggerud – Schubert & Schumann (Losen Records/Naim)
Leif Ove Andsnes – Rachmaninov: Piano Concertos 3 & 4 (EMI Music Norway)
Sigurd Slåttebrekk/Ofo/Jurovski – Chasing The Butterfly (Simax Classics)
Trondheimsolistene – In Folk Style (Lindberg Lyd/2L)

VISER 
Finn Kalvik & Erik Fosnes Hansen – Neste stasjon Grorud (Daworks Records)
Frida Ånnevik – Synlige hjerteslag (Grappa Musikkforlag)
Jan Toft – Alle e aleina (Warner Music Norway)
Narum – Ælt som var søkk borte (Warner Music Norway)
Vamp – I full symfoni II (Majorstudio)

ÅPEN KLASSE
Beady Belle – At Welding Bridge (Jazzland Recordings)
Jaga Jazzist – One-armed bandit (Universal Music)
Karl Seglem – Ossicles (Nor CD/Ozella Music)
Pelbo – Pelbo (Denstad Rec Play Forward/Rhinoprod)
Petter Wettre/Audun Kleive – The only way to travel 2 (Household Records)

BARNEPLATE
Eiksmarka Skole og Rikskonsertene – Jeg vil bygge mitt land (Eiksmarka Skole)
Maj Britt Andersen – Indranis sang (Barnemusikken)
Rasmus og verdens beste band – Puppan te pappa (MBO/MBN)
Terje Formoe – Kaptein Sabeltann og havets hemmelighet (Egmont/Barneselskapet/Grappa)

TEKSTFORFATTER     
Bare Egil Band – I Fyr Og Flamme (Grappa/Duplex) [Har trukket sin nominasjon i kategorien]
Erik Fosnes Hansen (Finn Kalvik) – Neste Stasjon Grorud (Daworks Records)
Ingrid Olava – The Guest (Universal Music)
Odd Nordstoga – November (Sonet/Universal Music)
Susanne Sundfør – The Brothel (EMI Music Norway)

POPULÆRKOMPONIST          
Gjermund Larsen – Aurum (Heilo/Grappa)
Ingrid Olava – The guest (Universal Music)
Odd Nordstoga – November (Sonet/Universal Music)
Susanne Sundfør – The brothel (EMI Music Norway)
Thom Hell – All good things (Voices Music and Entertainment)

SAMTIDSMUSIKK
Lene Grenager – Systema naturae (Øra Fonogram)
Knut Vaage – Gardens of Hokkaido (Grappa Musikkforlag/Aurora)
Nils Henrik Asheim – Mazurka–remaking Chopin (Lawo Classics)

ÅRETS NYKOMMER
Bjørn Johan Muri - Airwaves (Universal Music)
Frida Ånnevik - Synlige Hjerteslag (Grappa Musikkforlag)
Kvelertak - Kvelertak (Indie Recordings)
Moddi - Floriography (Impeller Recordings)
Thomas Eriksen - Cannibal (Warner Music Group)

Nominasjonene til Spellemannprisen for årets hit og årets musikkvideo offentliggjøres senere. Kategorier som Årets Spellemann, hederspris og bransjepris har ikke offentlige nominasjoner.